Loading...
Formare 2017-12-06T19:57:56+00:00

MIȘCĂRI VII ȘI CONȘTIENTE

Asociația Gimnastica Bothmer oferă programe de formare și workshop-uri de mișcare holistica, dezvoltate în parteneriat cu Bothmer Movement Internațional, o organizație europeană la care este afiliată.

Educația prin mișcare Bothmer oferă adulților posibilități noi de percepție a propriului corp și a spațiului, de dezvoltare a abilităților de mișcare, și de găsire a unui echilibru dinamic în viața de zi cu zi. Mișcările Bothmer aduc claritate, deschidere și forță, și poartă omul printr-un proces de dezvoltare personală.

Participanții provin din domenii profesionale foarte diverse (educație, medicină, artă, management, psihologie, informatică și tehnologie etc.) și au motivații diverse (dezvoltare personală sau dezvoltarea abilităților relaționale și de mișcare în plan personal, în lucrul cu copii, cu adulți, cu grupuri etc.).

APLICAȚII ALE MIȘCĂRII BOTHMER

Susține creșterea copilului prin exerciții, jocuri și mișcări bazate pe o viziune asupra dezvoltării ființei umane. Este parte din curriculum în învățământul Waldorf.

Reeducarea corpului și a mișcării poartă persoana printr-un proces de dezvoltare personală.

Noi posibilități de mișcare bazate pe cunoașterea relației dintre: procesele de mișcare și de modelare a corpului uman, caracteristicile și forțele spațiului, și componentele emoționale ale mișcării.

Trezirea capacității de conștientizare. Dezvoltarea abilităților de relaționare cu celălalt. Multiple posibilități de explorare și armonizare a scopului comun cu diferențele individuale.

Contactează-ne!

Ce presupune formarea?

9 weekend-uri pe an

  • Vineri: 19:30 – 21:00
  • Sâmbătă: 9:00 – 18:00
  • Duminică: 9:00 – 12:30;

+ O săptămână intensivă în perioada de Paște:

  • Luni – Joi: 18.00 – 21.30
  • Vineri – Duminică: programul obișnuit de weekend;

Structura formării

Formare introductivă: 1 an introductiv la finele căruia studentul primeşte certificat de participare. Poate decide sa continue sau nu cu formarea de bază.
Formare de bază: 3 ani de formare la care studentul se angajează să participe integral. La finele celor 4 ani (în total) de formare (introductivă şi de bază) şi ţinând cont de condiţiile de certificare, studentul va obţine un certificat de absolvire recunoscut internaţional, emis de Bothmer Movement International.
Formare avansată: 2 ani de formare adresată persoanelor care au absolvit formarea introductivă şi de bază.
Domenii de formare avansată: terapie, embodiment, mișcare pentru adulți.

Teme de studiu

Materia de bază:
mişcare Bothmer: teme practice şi teoretice.

Materii secundare:
Teoretice: Anatomie, Antropologie, Pedagogie, Geometrie proiectivă;
Practice: Jonglerie şi Acrobatică, Jocuri;
Artistice: Desen, Pictură, Arta vorbirii, Euritmie şi altele.

Educație prin:

  • bucurie și însuflețire

  • cunoaștere și conștientizare

  • încredere și relaționare

Gimnastica Bothmer…

…dezvoltă o CONȘTIENȚĂ a spațiului existenței noastre, o PERCEPȚIE bună a relațiilor care îl locuiesc și o EXPRIMARE vie a ceea ce suntem. Relația cu noi înșine este doar o reflecție a relației cu lumea.

Vino la cursul de formare !

Înscrie-te!